onsdag, februari 11, 2009

Livlina: fråga bloggpubliken

Vad mitt hår påminner om just nu råder det delade meningar om. Jag säger "sockervadd". Petter säger "golvmopp". Till exempel. Hur som helst vill jag ha lite tips om frisör i Stockholm, för jag har hittills inte lyckats hitta en jag gillar.
  • Proffs i salong eller hemmaklippningsamatör spelar ingen roll, bara människan är bra.
  • Ska fatta vad jag menar när jag säger "Louise Brooks".
  • Ska samtidigt faktiskt kunna säga ifrån ifall jag får för mig att klippa nåt jag inte passar i. Exempel: "Ja, Louise Brooks är tjusig, men du har lite annan ansiktsform, så om vi gör det lite kortare och det här lite längre och det här lite annorlunda blir det nästan samma sak och dessutom klä dig!".
  • Ska inte vara muppig när jag fått för mig att hemmablondera eller klippa luggen själv. Med muppig menas att hen inte ska tro att jag inte vet att håret skadas av peroxid eller att jag inte kan klippa rakt, utan säga "ja, du vet att det inte kommer bli som fabriksnytt, precis" och klippa snyggt.
  • Jag gillar ganska klassiska, men ändå något vågade klippningar. Alltså letar jag efter någon som vågar t ex klippa helt rakt utan etapp-tönt, men aldrig skulle klippa nåt assymetriskt jävelskap med en lång hårtuss i nacken.
  • Rimliga priser, tack. Men jag fattar förstås att folk betalar skatt och ska ha nåt att leva på efter det.
Om vi ändå är inne på ämnet skulle min sambo också må bra av att ha en frisör som förstår honom. Sambon är sjukt konservativ, men har en naturlig förmåga att se ut som ett spöke från sjuttiotalet. Han skulle nog uppskatta en bra herrfrisör med accessoirer som rakkniv och inredning i mörkt trä som inte bytts ut på femtio år. En sån där som känns som en utdöende art.

8 kommentarer:

Fredrik Westerlund sa...

Anna-Lena på Vazza Saxen vid Odenplan! Hon klipper skönheter som Helena Bergman, Felicia Nyström och Sofia Wahlström, och alltid med ett fantastiskt resultat. Dessutom rimliga priser.

Anonym sa...

Jag har inga frisörtips, men vill ta tillfället i akt att säga att jag otaliga gånger har tänkt "ohh" och "wow" och "sjukt fint" om frisyren du har på fotot på bloggen. När passar det bättre att kommentera hår än till det här inlägget liksom.

Tanja Suhinina sa...

Tack för tipset, Freddi!

Tack, Brunett! Jag klippte mig som hårmodell på Hårgänget då. Det var riktigt najs.

Anonym sa...

Haha, jag tänkte precis tipsa om Anna-Lena jag med! Freddi har helt rätt. Hon klipper grymt och är dessutom så jävla trevlig och frikostig med komplimanger att jag alltid tindrar som ett litet barn när jag går därifrån. Jag klippte mig igår och blev lovebombad med saker som "du har en helt fantastisk profil!" och "du är så himla snygg!" Det blir inte bättre än så!

Anonym sa...

Jag skulle förstås också, inte helt oväntat, tipsa om Anna-Lena. Hon är verkligen sjukt bra! Jag har hänvisat en hel massa olika människor dit och alla har varit supernöjda. Det bästa med henne är att hon är oerhört lyhörd och inte rädd för att prova något nytt och vågat. Alla frisyrer har kommit till genom samarbete oss emellan. Och hon sa ingenting om att jag försökt mig på att klippa luggen själv sist.

Jag kommer aldrig klippa mig någon annanstans! (460 kostade det sist. Värt varenda krona!)

Anonym sa...

(Fast hon har ju förstås klippt assymmetriskt jävelskap på mig flera gånger, men jag gillart. Tror inte det är ett tvång. Hon är flexibel och duktig på att säga till om vad som passar just en själv.)

Fredrik Westerlund sa...

Sofie ska det naturligtvis vara, inte Sofia. (Inlägg #1.)

Skinhead Barbiedoll sa...

Stör mig så på muppiga friösrer som bara ska gnälla. Bah "Ja nu blire schletet när vi blonderar! Dålig kvalité. Aj aj. Piss piss". Jag vill bara att dom ska hålla käften & göra vad jag betalat dom för :|