lördag, december 27, 2008

Dansfältrapport - Snowball

Som ni kanske märkt dansar jag pardans och blir upprörd när folk anser att förar- och följarrollerna har med ens könsorgan att göra. Jag tycker ju att det är självklart att man ska få välja själv och att man dessutom inte behöver välja en roll utan kan med fördel växla, men uppenbarligen är det inte en självklarhet i allas ögon.

Jag anmälde mig till Snowball (dansevent med lektioner i lindy hop/balboa/provapå och festkvällar som pågår nu i mellandagarna) som förare. För att jag är korkat pucko ocheller gillar utmaningar. Det beror lite på hur man ser det. Hur som helst, skriver man om genusfrågor blir det ofta mycket gnäll, så det är trevligt att skriva motsatsen - jag gillar Snowball. Det har inte varit några som helst problem med att jag dansar förare. Tänk vad enkelt det är att göra Tanjan lycklig. Referera till folk som "leaders" och "followers" och låt dem välja själva. Och så är dagen gjord.

Och jag kan förresten tillägga att once you go förare är man frestad to never go back. I alla fall på kurs. De man får dansa med som förare är i snitt betydligt fräschare än de man får dansa med som följare. Det är jättedumt.

4 kommentarer:

needy girl sa...

Och jag som associerade till helt andra saker när jag såg ordet snowball.

Tanja Suhinina sa...

Är jag förvånad? ^^

needy girl sa...

Till mitt försvar tittade jag faktiskt på Clerks igår. Eller försvar... varför känner jag att jag måste försvara mig? Det måste jag ju inte. Jag kollade på Clerks iaf och där pratas det om snöbollar. :) Älskar den filmen.

Anonym sa...

Femensit <3 Jag testade, igår, att hålla handen kring en kompis midja och svänga omkring med henne i köket (tills hon nästan ramlade), det var ganska kul. Öh.. om det nu var relevant. Lycka till med dansen :D