torsdag, september 11, 2008

Relevans till intressant.se

Som bloggare uppskattar jag verkligen att bli länkad till. Dels får jag fler läsare. Dels betyder det ofta att nån gillar mig. Dels betyder det ofta att nån har funnit någonting jag skrivit intressant, tänkt på det och skrivit någonting relevant.

Och så finns det där otyget med att längst ned i sitt inlägg skriva "andra som bloggat om Vaddetnuär" och ha en lång lista till inlägg. Som man själv skulle fått om man fäljt nåt etikettlänk till bloggar.se som inlägget naturligtvis också har i slutet. Och som ofta inte har så mycket mer inlägget ifråga att göra. Nu är det t ex nån som bloggat om FRA som länkar till mitt inlägg om hur Gabriel googlade upp Meidis blogg. Grrrrrymt relevant.
Snälla, lägg ner sådant. Det är faktiskt värre än att kommentera i stora bloggar med typ "intressant inlägg, kolla in min blogg puss!". Det sistnämnda är i alla fall ett ärligt kvart-i-tre-ragg.

Det är en av sakerna jag stör mig på med bloggosfären. Ytterligare störningsmoment är till exempel ordet bloggosfären, begreppet bloggosfären och ihopbuntande av bloggare till någon sorts helhet bara för att man använder samma medium för att publicera på Internet. Jag stör mig dessutom på alla som kallar Blondinbellas blogg för modeblogg. Att hon lägger upp bilder där hon är påklädd gör inte bloggen till en modeblogg. Förekomst av kläder är inte lika med mode.

Här är i alla fall någonting lättsammare. Arn-ost. Original.

Intressarnt! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

För övrigt tycker jag att ni suger som aldrig frågar mig om vad mina undertitlar på bloggen går ut på. Nu har jag bytt från ryska till svenska, bara för att. Det är bara 2% av mina läsare som känner mig från Fysik, så ni har ingen ursäkt för att inte fråga.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan väl vara lite glad över de ovidkommande länkarn? Ju fler länkar, desto högre poäng i sökvertygen och desto fler som kanske kommer läsa dina texter. :P

Tanja Suhinina sa...

Det kan jag också. Men jag tycker samtidigt det är dumt och skräpar ned bloggsökarsystemen och irrelevant och i förlängningen förstör mer än det bidrar till.

Anonym sa...

@Tanja

Håller med; jag får nästan dagligen sådana där "dussinlänkar" bara för att jag bloggar om FRA och således taggar mina inlägg med FRA.

Förhoppningsvis sorteras sådana här störelement bort automatiskt med naturligt urval ... bloggare vill hålla sig väl med bloggare helt enkelt..

Anonym sa...

http://blog.sexualpolitik.se/2007/0/page/2/

Tanja Suhinina sa...

Olof - om det ändå vore så. Det här är ju jobbigt för det verkligen saknar all funktion än... öh, "länkar jag till dem länkar de till mig". Hade jag velat läsa vidare om ämnet och följt länkarna hade jag blivit superfrustrerad. Lite sortering, tack.

Kraxpelax - jaså?

Unknown sa...

AHHHH MOTHERLAND!
Du vet om var man gör Arn-ost va? Falans stolthet, som gett varenda unge sedan urminnes tider sommarjobb och som fått oss alla att hata gouda och inse att dansk ost är ganska mysigt. Du underbara Falbygdens Ost.

Trivia: På tåget mellan Falköping och Göteborg åker du föbi Ostens lokaler. Många de turisters ansikten som vänts i undran då de sett en stor byggnad med texten "OST OST OST!" på.

Tanja Suhinina sa...

Jag och Fredrik har skämat om att ostens slogan borde vara "Arn-ost - en viktig bit i det popkulturella pusslet", men uppenbarligen är det större än så.

VI SES IMORGON!!!!!! OOOOOMG!!!!!!!

Anonym sa...

Neje, byt tillbaka! Jag gillar att få känna mig överlägsen...

Tanja Suhinina sa...

Jag med! Gillar att känna mig lite bättre än de andra barnen. Jag byter lie då och då. Vi får se vad det blir nästa gång. Den förra var ju fantastisk...

Unknown sa...

Jag tycker bättre om när andra 'r lite smartare än vad jag är så jag måste arbeta för att komma upp eller över deras nivå. Vad är poängen med att känna sig överlägsen? Det är ju att komma dit, arbetet på vägen, som är det roliga.

Tanja Suhinina sa...

Jag tycker att man är ett korkat pucko som bara njuter av ena sidan av myntet.

Anonym sa...

Jag måste ju faktiskt kisa lite, lägga huvudet på sned, och fundera när jag läser ryska. Alltså har jag jobbat för det.

Häpp!

Anonym sa...

Då är till och med min hälsoblogg mer modeblogg än hennes.