lördag, juni 16, 2012

Easy access

Vecka 6-temat är kläder. 

Jag har ganska många gånger skrivit om skillnad på sex och sexighet. Illustreras kanske tydligt av att unga tjejer uppmanas att klä sig sexigt, men bestraffas om de faktiskt har sex. Eller av att Johanna Sjödin som inte offentlig sysslar med konventionellt sexighet ofta anklagas för att hon säkert inte får kuk - trots att hon, om någon, får det. Jag gillar verkligen kläder. Och jag gillar verkligen detta med att vara snygg, eller titta på snyggt klädda människor. Jag kan känna att jag är mer attraherad av en person när personen är klädd snyggt. Jag kan känna mig sexigare på en snygg-dag. Sexigare som i att jag tänker att andra ser mig och vill ha sex med mig.

Men när jag tänker på sex+kläder tänker jag nog ändå mer på sex-sex. Inte att jag ska vara upphetsande att se, utan att jag ska gå att ha sex med. När jag klär mig för att jag hoppas på ligga klär jag mig så att det möjliggör ligga.

Hur det går till rent tekniskt illustreras av när jag en gång frågade en god vän vad som var dealen med korta kjolar. Han svarade "easy access". Att det ska gå lätt att komma åt det viktiga är nyckelordet. Nu ska jag summera lite vad det innebär i praktiken. När man säger easy access så menar man ju vissa specifika områden, och nu blir det områdesguide. Och ja. Jusste. Jag tänker också att om man klär sig så det går att ha sex så tänker man nog inte att man enbart ska kunna ha det hemma i sängen. Därför kommer jag utgå från att man vill ha sex, men också diskret, och kunna klä på sig så fort det går.

Mun
Läppstift är typiskt en grej som gör det jobbigare att kyssas. Kommer det åt kläder blir det jobbiga fläckar. Så bu för läppstift.

Bröst
Om man har skjorta eller blus är det lätt att komma åt bröstet, i och med att de har knäppning fram. Däremot tar det förstås lite tid att återställa ordningen om någon kommer på en. Lösningen på den typen av problem är att ha en något löst sittande tröja i trikåtyg. Då kommer man åt genom att föra in handen under, och kan sedan lätt dra bort handen och låtsas som ingenting.

Klänning kan vara lite krångligt, i och med att man inte kan komma in från midjehållet. Därför är klänningar med knäppning i rygg och sida jättekassa. Särskilt om de har ärm!

Exempel på klänning där man inte kommer åt brösten. Den här och alla andra bilder från hm.se


Exempel på klänning där man kommer åt brösten

Ett tredje sätt att komma åt bröstet är förstås att dra ner överdelen. Det är lätt om man har en tubtopp eller någonting med tunna axelband. Dock blir det återigen krångligt att återställa ordningen.

En bra lösning är att ha en löst sittande kofta över det hela. På så sätt kan man smeka vad man vill under den, och fort knäppa den om någon kommer. Koftor är oftast mer lätthanterliga ön skjortknappar eller toppar som behöver dras upp.

Under den här koftan hade man kunnat dölja uppknäppta skjortknappar!

Rygg
Vissa gillar att bli smekta på ryggen. Fråga inte mig varför. Där skulle jag rekommendera mjuk trikåtopp eller löst sittande skjorta.

Kuk
Åh, vet ni "fittbyxan"? Det är en workshop som hölls i nåt feministsammanhang för tusen år sen, och som feministogillare fortfarande inte kan släppa. De tycker det är lustigt. Jag kan hålla med om att det är konceptuellt, men faktum är ju att byxor är konstruerade efter kuk.

För bästa tillgång avrekommenderar jag skärp. Blir en massa krångel med det, och svårt att spontant glida in med händerna och smeka utan att knäppa upp nåt. Hängslen är en bra lösning, eller resår i midjan. Dock är det rätt ovanligt med herrbyxor med både resår och gylf. Och gylf vill man ju ha! Akta dragkedjan!


Lätt att komma innanför, men hade blivit bättre med gylf!

Kjol möjliggör åtkomst från båda håll. Man kan både dra ner/knäppa upp gylfen som på byxor, eller dra upp den. Med den senare varianten kommer man dessutom åt bar hud på benen, vilket man kan tycka är trevligt.

Kalsongmässigt kan det vara bra att de inte är för tajta, så att man kommer åt att lirka ut ståndet. Här kan snoppfickan vara en bra lösning, även om vissa tycker att det ser asfånigt ut när det sticker ut ett stånd helt plötsligt. På modellerna som är ledigare runt benen kan man komma åt därifrån!

Fitta
Som sagt, byxor är konstruerade efter kukpersoner. Vill man att nån ska komma åt ens fitta så är byxor en dum lösning, och jumpsuit helt obegripligt. Dock kan man förstås nämna att jeanssömmar kan vara en inbyggd sexleksak om man ska torrjucka.

Va?

Kjol däremot! Trots min väns kloka ord gillar jag inte kortkort. Tajta kortkorta kjolar tenderar att under sex åka upp och snarare bli ett avantgardistiskt bälte. Tajta korta kjolar är dessutom ofta just väldigt tajta så de inte råkar åka upp, varför de kan vara jobbiga att dra upp även med vilja. Luftiga kortkorta kjolar trasslar lätt in sig. Men det är egentligen bara smågnäll, det funkar hur bra som helst att ha sex i kort kjol!

Funkar!

Favoriten är längre, minst knälånga, kjolar i luftig modell. Man kan dra upp dem och fästa fållen i linningen om det skulle behövas (det är faktiskt lättare med lite längre kjol än kort). De är inte i vägen när man är överst, men täcker all action ifall nån skulle komma förbi. Bästa plagget, helt enkelt!

Oj, vilken sexvänlig klänning! Den med kofta och ba vrooooom!

Om trosorna är på (och det är inte ett måste med lång kjol!) vill man nog gärna att de ska kunna dras åt sidan. Det är typiskt svårt med boxermodeller som har ben, så det kan man undvika. Annars funkar det ju med det mesta. Vill man vara varm om benen satsar man rimligast på strumpor. Strumpbyxor är ur denna synpunkt ett helt orimligt plagg. Då får man komma in från midjehållet och kämpa sig ner medan strumpbyxan försöker vakuumförpacka handen.


Och så säger de att burka är sexfientligt... Lycka till att ha sex med denna!

Rumpan
Beror på om man menar skinkorna eller anus, förstås, men hur som vill man nog inte ha nåt som sitter åt tajt i midjan, om man ska komma åt från det hållet. Kjol, varandes det ultimata sexplagget, är din vän även här.

Summa summarum

  • Man vill ha löst sittande plagg, för de är lättast att komma in under på, och lättast att komma loss från ifall man måste återställa anständigheten fort. Tight kan alltså vara sexigt, men knappast sexvänligt.
  • Man vill inte ha avancerade knäppningar såsom hyskor, små knappar och snörning. 
  • Man vill hellre ha många plagg än ett enda, ju fler skarvar mellan plaggen desto fler öppningar att nå hud genom.
  • Plagg som visar mycket hud sitter oftast åt mer också, och är svåra att hantera. Typ jeansshorts eller korsettopp. 
  • Nuförtiden bär kvinnor byxor, men män bär inte kjol. Sexmässigt skulle det vara bättre tvärtom.
  • Ha så kul i sommar!

10 kommentarer:

Malin H sa...

En gång i tiden när jag var lite mer äventyrlig korade jag mitt allra bästa sexplagg, vilket var en kort och löst sittande tubklänning med resår i midjan. Lite samma koncept som den här, fast kortare och med halvsnäv kjol: http://www.dress4formal.com/wp-content/uploads/2011/07/loose-strapless-chiffon-purple-prom-dresses.jpg

Snabb att dra ner där uppe och upp där nere (användes med fördel utan behå så den biten var redan ordnad) och lika snabb att dra tillbaka över bröst och rumpa för att återställa anständigheten. Dock att det säkert såg rätt kul ut med den totala nakenheten förutom just som du skriver, det "avantgardistiska bältet".

Enda nackdelen var att hann man inte dra upp/ner (hände som tur var aldrig) vore man ju KÖRD. Samt att den mer än en gång oavsiktligen blottade mina bröst när jag dansade.

Tanja Suhinina sa...

Trevligt att fler tänker på viktiga saker =)

Jusstja, bh skrev jag inget om. Det är faktiskt kasst ur åtkomstsynpunkt.

nick sa...

vadå byxor är gjord efter kuk? Vad menas?
Min kuk hänger ner på sidan av byxbenet, inte skönt alls. (oftast vänster sida fyi) I ren internetanda måste jag också säga att den når till knäna. Allvarligt måste det vara skönt att inte ha snopp.

Tanja Suhinina sa...

Nick:
Jo, ofta tänker jag faktiskt att det är najs att inte ha snopp. Och att det är win att inte vara man öht. Men då måste man dras med högre infektionsrisk, mens och graviditetsmöjligheterna. Men ja, även om byxor överlag har massa nackdelar mot kjol, så är de vanliga med gylf fram penisanpassade.

Nick sa...

Låter spännande, varför tycker du det är win att inte vara man öht? :) Mens låter iof spännande det med.
Är gylfen verkligen där för att man ska komma åt penis enklare? INte tänkt på det förut, handlar det inte mera om att det ska vara enklare att komma i dom mha gylf? Gylf är ofta en penisfälla kan jag också upplysa er om, hänt mig ett par gånger och det är inte skönt.

Tanja Suhinina sa...

Nick:
Tycker kvinnorollen i dagens samhälle är mer fri. Eller, snarare... om man som tjej beter sig som tjej så är det bra, om man som tjej beter sig som kille så är man tuff. Om man som man beter sig som man är det bra, om man som man beter sig som tjej är det dåligt. Ur samhällets perspektiv, asså.

Knäppning kan ju sitta i sidan eller över rumpan lika gärna. Tjejbyxor knäpps ibland i sidan eller bak, aldrig sett herrbyxor göra det.

Nick sa...

Nu kommer vi kanske lite OT.
Men är det så enkelt för tjejer att bete sig som killar och då menar jag mera att klä sig som män? Skulle du kunna dra på dig kostym och slips och ge dig ut? Jag har funderat lite på det där och jag tycker tvärtom dig tror jag. Skönt som man att slippa smink, och feminina kläder som ska sitta åt eller blotta brösten allt mer för varje år. Håller med att jag som man kan absolut inte bete mig som en kvinna eller klä mig i kjol. Som det ser ut idag tror jag inte att jag vill det heller. Kanske ändrar på sig om det var mera tillåtet, vem vet :)

För övrigt, kvinnor i kostym och slips är hett!!

Tanja Suhinina sa...

OT, men whatever
Jag menar inte bara kläder. Min bild är att det för mig är mer fritt fram att välja ett manligt yrke än för en man att välja kvinnligt. Att det sen kommer en massa press med massa möjligheter är väl en sak, men jag uppskattar friheten.

Lovisa sa...

Alltså, så sjukt intressant att få den här vinkeln istället för "se så sexig ut som möjligt" som man alltid läser om i alla glossiga magasin. Har ofta tänkt på det där med läppstift, känner mig sexigare om jag har rött läppstift - men när jag vill kyssa min partner så går det ju inte! Inte utan att det blir kladd och klet överallt. Överlag så blir jag snygg men tråkig med smink, för jag blir så trött i ögonen och måste tänka på att det är där hela tiden. Sexklädd snarare än sexig ftw!

Ia sa...

Åh - äntligen en guide!
Nu när utepippasäsongen är i full gång.

Lipstain is the shit för övrigt. Har testkörts med goda resultat (eller ickeresultat om vi nu ska vara sådana).
Annars har jag faktiskt inget emot att kleta läppmojs på mina kollegor på personalfesten. Brukar bli ett litet uppskattat inslag framåt småtimmarna.