torsdag, mars 06, 2008

Var jag skriver när jag inte bloggar här (ge mig jobb)

Jag kom att tänka på att om jag läste en blogga v någon som även skrev på andra håll skulle jag uppskatta tips på var man hittade de texterna och vad frilansaren gjorde i övrigt. Så nu ska jag skriva om sådant. Jag är ärligt talat kass på att mingla mig till skribentjobb, men igår var jag på inte mindre än två relevanta events samtidigt.

Petra Östergren hade release för pocketupplagan av sin bok Porr, horor och feminister. Jag kände naturligtvis att det var min förbannade plikt att gå. Jag är ju Phonephucker och den boken var hett stoff när jag debatterade kommersiellt sex som mest och Petra Ö är bra. Dessutom är min bästa vän ihop med Petra Ös lillsyrra som också är en gammal högstadievän till mig, så det passade utmärkt på alla sätt. Det var också riktigt trevligt, träffade folk jag inte sett sedan jag hade release, ungefär, träffade folk jag bara känt till på internet, log och hinkade tranbärsjuice. Fick veta lite detaljer om "riktiga versionen" av föreställningen jag skrev text till häromåret. Paneldebatten missade jag en stor del av, tyvärr, för jag var tvungen att gå efter ett tag. Inti Chavez Perez ville visst få tag i mig efteråt, visade det sig, synd att vi inte hann prata.

Det jag behövde dra till var hur som helst flms fest som naturligtvis var helt annorlunda och alla såg ut som en modeblogg. Inte lika mycket folk jag råkade känna där, men jag råkade läsa en kurs med en tjej som jobbar på flm för ett par månader sedan, så det där att Sverige består av fem människor varav tre bor i Stockholm stämmer fortfarande. Hur som helst fick jag av en medföljande kompis veta att de lägger upp sina texter online. Här är min. De kontaktade mig först med förfrågan att skriva om amatörporr, men jag har nllkoll på det och noll intresse av att ta reda på mer, ärligt talat. Så jag skrev om ryskt tecknat. Alexandra Dahlström nämnde en sovjetisk TV-serie jag visade för min pojkvän för bara några månader sedan. Intressant, det där med sammanträffanden. Här är hur som helst första avsnittet av serien jag skriver om. Ha kul.
Och ja, hade jag varit bättr epå att läsa mina egna texter hade jag inte låtit någon trycka antropomorfisk när jag menar antropomorf.Jag skriver förresten för tidskriften Kritik också. Där skriver jag inte i egenskap av Ung Kaxig Tjej som skriver om SEX, och det är jag jävligt glad för. Och så får jag teckna serie, och det gör mig till Professionell Serietecknare™. Kritiks texter finns inte gratis på internet, men läs gärna om ni får tillfälle. Jag borde göra portfolio/CV och söka jobb aktivt. Men hittills har det funkat så bra med att jobben hittar mig att jag ärligt talat inte vågar bryta trenden.

I övrigt var jag imorse med i något morgonprogram i SR Jönköping angående att nummerupplyssningsnumret 118 800 skulle hotta upp sina telefonister. Helt ärligt var jag nog kass. På veckodagsnätterna ska man sova, inte komma hem från flm-fester.

Inte särskilt intressant. Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej tanja! Synd att jag inte fick chans att träffa dig igår (så hade du sett att inte alls alla var modebloggstatister också...) Hehe, vi trodde "antropomorfisk" var något slags grammatiskt statement så vi vågade inte ändra det. Ses på nästa fest! /jacob, flm

Charlotte W sa...

Vi är med i samma tidskrift du & jag Tanja.
(Kanske tur att jag bor i Skåne så jag inte kunde skämma ut mig på modebloggstatistfesten, fresten.)

Anonym sa...

Not that there's anything with being a modebloggstatist, men det var nog ändå fler filmbloggstatister på plats så du hade passat in perfekt, Charlotte! :)

M sa...

Åh, din text i flm gjorde mig helt glad trots att jag inte sett serien förut. Det är så en analys ska se ut!

Tanja Suhinina sa...

Jacob: Jag tror inte din närvaro hade rubbat på upplevelsen av att ALLA var modebloggare, du vet, kritisk massa och allt. Vi får träffas nästa gång! Och nej, det var bara jag som var kass, det händer. Ifr'gasätt gärna när "bug or feature"-konflikter uppstår ^^

Charlotte: Glömde att nämna dig i inlägget. Fem människor, fem människor, varav de flesta modebloggare ^^

Mikey: TACK! Alltså, jag har svårt för den sorts texter och jag gnällde för Stangel om att jag inte var säker på att texten kunde ge någonting någon som inte sett filmerna. Uppenbarligen. Tack!

Charlotte W sa...

Inte behöver du nämna mig i dina inlägg. :-)
Vi kanske ses nån gång i livet allihop! Det vore trevligt.

Anonym sa...

Jag gillade verkligen din text - kan inte säga att jag tänkt på Nu, pogodi på det sättet tidigare... Även om jag säkert borde ha gjort det.