torsdag, februari 14, 2008

RFSU är kärlek

Jag kollade på den där sexdebatten i tv4 som till exempel Helena skriver om. Det var hemskt.

Jag som i framtiden tänker använda "jag är leg. psyk. och aukt. sexolog!!!" som argumentationsteknik blir riktigt upprörd när jag hör Linn Heed och Eva Rusz uttala sig dumt. Hallå, ni urholkar min framtida shortcut till respekt! Särskilt Heed, hon har precis samma utbildning som jag tänker skaffa.

Och då blir jag så glad att en av de få vettiga vuxna röster i debatten är Maria Bergström, representanten från RFSU. Vem är det som säger att det är positivt att ungdomar pratar om sex utan omskrivningar? Maria Bergström! Vem är det som poängterar attdet vanligaste problemet man söker hennes hjälp för är vaginalt sex? Maria Bergström! Vem är det som rättar psykoterapeuten när hon säger att bara människor har sex för njutning? Just det! Visst håller jag och RFSU inte alltid med varandra till 100% men påd et stora hela tycker jag om RFSU. Och det är ju bra, det skulle vara för hård smäll att ta om landets dominerande sexualitetsinformerande organisation skulle vara helt åt Linn Heed-skogen.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

PS. En kommentar från TV-programmets webbsida.
Nej då. All sex idag ger oss bara ytterligare tips o alternativ/möjligheter.
Det är bara ett jäkla hycklande av alla som är för blyga för sig själva o inte ens vågar bejaka sin egen sexuallitet! Jag älskar all sex. Bi, BDSM, wet, scat fetish domination men jag gillar också vanlig vanilj-sex i missionären o mysa framför TVn.
Bara ytterligare ett komplementsex, lite variation bara. Hur många äter pannkaka varje kväll?
Sluta dalta och låtsas som att alla kvinnor måste behandlas med förståelse och respekt.
Samma gäller för männen - eller hur var det nu igen feministerna? Fråga istället varför alla kvinnor klär sig fulast och osexigast i världen? På med era högklackade så vi får se era tår brudar!
- Footlover
PPS. Ge fan i att höhöa och fnizza när ni diskuterar sex i TV. Väx upp!

PPPS. "Tre svenska tjejer och en utländsk kille". Fantastiskt, Linn Heed, fantastiskt! Otroligt nödvändig information. Det slår faktiskt Ruszs "lägga ut sig på entreprenad".

6 kommentarer:

Anonym sa...

"På med era högklackade så vi får se era tår brudar!" - Jag tycker killarna kan ta på sig högklackat också då.

Jag tycker den mesta porren förvränger synen på sex eftersom det mest handlar om att mannen ska njuta i porr. Helst ska det verka som att tjejen lider också. När det är homoporr så brukar det bli ungefär samma rollspel med master & servant. Det tycker jag är tråkigt. Dessutom finns det bara några enstaka utseenden som är vanliga i porr och jag tycker inte något av dem är upphetsande. Om det fanns mer varierad porr hade den varit mer okej tror jag. Jag är moraliserande som fan och jag hatar heteronormativitet och att det ska krävas/förväntas olika saker av de "olika" könen.

Clownmat sa...

Såg den där debatten och tyckte precis som du, att alla moralpanikade över (4!!) ungdommars sätt att prata om sex. Det var en helt menlös debatt som inte bidrog till något annat än att stärka mina förutfattade meningar om Svenska Folkhemmets syn på sexualitet. Länge leve hon från RFSU!

Meidi sa...

Jag kollar på det nu. GAH!

Anonym sa...

Åh, du har så rätt. Även jag är psykologstudent och lite för ofta finner jag mig väldigt frustrerad och genuint ledsen på grund av en del psykologers idiotiska attityder och uttalanden.

Detta exempel från Rusz fick mig nästan att gå upp i bitar: http://www.aftonbladet.se/karleksex/fragaeva/article1862526.ab

"Barn vill aldrig att deras föräldrar ska vara åtskilda.", säger hon, kära Eva. Ja just det, att dra alla över en kam leder ju ofta till mycket gott, eller hur var det nu? GRRR.

(Erkännas skall att jag är bra nyfiken på om du kommer ner till oss i Linköping på Psykologstudent -08. Do you? Det vore lite som att få chans att träffa en kändis :).)

Tanja Suhinina sa...

Marie: Jag vill, men kan inte. Jag är upptagen den helgen. Däremot råkade jag på en av era människor nyligen och har pratat lite studentliv, hur ni gör och så, så det kan bli mer kontakt av de anledningarna =)
(Är jag kändis? Shiiiii...)

Anonym sa...

Åh, det låter spännande! Fram för mer interaktion över studieortsgränserna.

Jamen, lite kändis är du väl? :) Författare och allt ju. Jag kommer inte på många psykologstudenter som är mer kända.