lördag, november 10, 2007

Tidstypiskt III & själlösa dinosaurier

Sextrend!

Det går trender i allt.
Till och med i sängkammaren.
--O RLY, Expressen?

Det står i Expressen, det har Helena länkat till. Underligt att just Expressen måste lyfta fram det som om det var nåt nytt, det står ju om nya sextrender på löpsedlarna någon gång i månaden.

Det finns några uppfattningar som får mig att sluta kunna ta personer som hyser dem på allvar i sexdebattsammanhang. Här är de jag kommer på nu.
  • Sex är natuurligt, sexar folk på nåt visst sätt är det för att det är natuuurligt, man kan inte socialkonstruera vad folk tänder på.
  • Det finns allmängiltig och definierbar skillnad mellan pornografi och erotik. Jag har inga problem om folk har sina privata definitioner, men i de allra flesta fall ska man hålla dem borta från diskussioner.
  • Porr är bra sexualundervisning.
Så när Expressen skriver "zomg det går trender till och med i sex" vill jag blunda, hålla för öronen, och tänka bort en verklighet där det finns människor som tror att det inte går trender i sex.

Modärna hus.

Jag helciterar ett inlägg som finns på Tidningen Arkitekturs blogg:

Det blev som bekant inget förstapris i den arkitekturfototävling som arrangerades av Henning Larsens Tegnestue härförleden (Arkitektur 6-2007). Trots drygt hundra deltagare var det ingen fotograf som förmådde ”fånga arkitekturens själ” – temat för tävlingen.
Nu biter fotograferna tillbaks. Uppdraget var att fotografera byggnader som uppförts efter 1920. Därmed blev fotograferna chanslösa redan från början, anser fotografen Keld Helmer-Pedersen i danska Arkitektens senaste nummer (11/07). Han ser sig omgiven av en samtidsarkitektur som exkluderar i stället för inkluderar, som stöter ifrån i stället för välkomnar:
- Så hur ska vi kunna fånga arkitekturens själ, när arkitekturen som ritas är själlös?
*fniss*

Nej, jag tänker faktiskt inte kommentera mer än så.

Dans!

Var lär man sig dansa ballroom som vuxen i Stockholm? Mina önskemål:
  • Billigt är bra. Men kvalitet väger tungt.
  • Seriösare än typ "sex veckor, två timmar i veckan, ny dans varje vecka".
  • Men inte FÖR seriöst, jag planerar inte tävla.
  • Gärna en yngre klientell än 50-plussare som hottar upp äktenskapet.
  • Gärna en känsla av att de som driver det hela tycker dans är kul, snarare än torr kursverksamhet. Men bra torr kursverksamhet är bra.
  • Bra är bra!
Alltså typ ungefär som Swedish Swing Society eller Chicago, fast ballroom. Tipsa gärna om sådant som ni kanske tycker är för uppenbart - jag vill ha personliga efrarenheter.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: