fredag, december 19, 2008

Tanja kommer med ursäkter

Nej, jag har inte skrivit. Jag grubblar fortfarande på killar och feminism. Som sagt - årets julklapp är att skriva till mig om det där. Länkar och tips om redan befintliga texter är också bra. Och ute i den stora vida världen händer det ingenting som jag tycker är tillräckligt provocerande för att jag ska skriva reaktionsinlägg. Det här är till exempel bara mjäk, och mitt svar skulle bli "å ena sidan har du rätt här, å andra sidan har du fel här". Kära fil dr i matematik: Behåll dina åsikter för dig själv och basunera inte ut dem i medierna. De skapar bara förvirring hos föräldrar och barn.

Jusstja, jag kan kommentera senaste Ottar. Vad gör de med min medlemsavgift, egentligen? Varför gör man om layouten till någonting som förvisso är rätt välgjort, men ser ut som varenda studenttidning man sett eller som varenda tidning som försöker vara hipp man sett. Och är inte det liiite trött att ta konventionellt snygga och brudar och klä ut dem lite krejsi och halvnaket för att sedan fota mot en fondtapet? Och ni kanske säger "gör bättre själv", men jag har faktiskt inte InDesign.


Jag har förresten en krönika i senaste Megafon (Röda Korsets ungdomsförbunds tidning). Jag är klåpare och har därför inte sett tidningen än. Ni som kommer åt kan se mig utnyttja min position som röst i offentliga debatten för att dissa människor som varit dumma mot mig. Han förtjänar det. Och jag har förresten alltid sagt att jag ska bli som Lily Allen och låta allt mitt konstnärande gå ut på diss av ex.

Elin är grym och utmanade folk att rita heta överviktiga. Ibland är det grymt trevligt med nån som får en att inse hur mycjket man själv bidrar till att människor på bilderna man ser är smala lite väl ofta jämfört med populationen.

Med lite hemmafrubloggvarning kan jag tipsa om lettiska pepparkakor, som man kan baka enligt det här receptet. Det gjorde jag förra året och de blev lite för söta, men den kryddiga smaken från min barndom var annars herlt rätt. Så går det om man har peppar i pepparkakor. I år ska jag baka dem mindre söta. Gott!

Dagens ratade julrim:
Ta av dig dina trosor
Så får du några rosor

- ett par örhängen med rosor på som ska fås av min tonåriga plastsyrra. Nej. Men det var roligt i en minut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

För oss i skrivartagen finns Kjells Rimlexikon: http://kjell.haxx.se/rimlexikon/

Niklas sa...

Har du läst "Äga rum"? http://www.moa-johanna.tiden.se/ Där skriver Victor Bernhardtz bra om feministiska män och om Claes Borgström-syndromet.

-= Steamboat Willie =- sa...

Jag hör ofta både hemmagjorda genusdebattörer och proffs som tar till biologi som argument... "Jo, men djur är homosexuella"/"det är naturligt med mamma-pappa-barn" och "kvinnor är biologiskt tillverkade för att ta hand om barn", och tusen andra argument. Nåja, ett av dem kan i alla fall vederläggas.. en av de biologiska myten om män och deas förmåga att ta hand om barn...

Här får du en länk om ammande män... :-)

http://blogs.static.mentalfloss.com/blogs/archives/20193.html

Tomas Antila sa...

jag vill verkligen ta i mansfemist-debatten. Jag vill diskutera, reflektera och komma med nya insikter. Men det är så svårt. Det är så svårt att komma på problem när det inte anses som problem. Jag blev glad på det där om att man inte vill gå bakom folk för att man är rädd att de ska tro att man försöker våldta en. Det är ett väldigt konkret exempel på könsförtryck mot män. Men i övrigt har jag så himla svårt att komma på saker, och jag vill verkligen det för att bidra till din amatörforskning i frågan:)