onsdag, oktober 15, 2008

"Orsaken till självmord är komplex"

Det är bra att vi har facklitteratur som kan förklara svåra sammanhang och lyfter fram experternas intressanta banbrytande uttalanden på omslaget så man blir riktigt inspirerad att läsa och lära.

Det är nästan så man vill göra en mall för framtida omslag, så att de bara behöver byta ut ett ord. Det här skulle funka minst lika bra med "ätstörningar" eller "depression".

7 kommentarer:

David sa...

Sky's the limit!

"Orsaken till brunch är komplex."
"Orsaken till komplex är komplex."

Anonym sa...

Luddig rubrik! Menar de att orsaken är komplicerad, eller att orsaken till att folk begår självmord är att de har komplex för något?

Anonym sa...

SJÄLVMORD KAN VARA DOLD KVINNOSJUKDOM!

TESTA DIG SJÄLV!

Anonym sa...

Mm, den där rubriken är inte direkt imponerande. Innehållet är en annan sak, men jag har fått intrycket från andra som läser den att psykologförbundets tidskrift inte är så mycket att ha. Tyvärr måste jag säga detsamma om många psykologer, stora delar av psykologin och kanske framför allt de råd och förklaringar som ges offentligt, i frågespalter och liknande. Min personliga åsikt, naturligtvis.

Sedan tycker jag iofs att den kanske mest intressanta delen av en eventuell diskussion om självmord (eller för den delen depression och ätstörningar) är huruvida det är "sjukt" eller inte. Det finns en minst sagt kraftfull implicit värdering bakom synen på självmord som något negativt. Därmed vill jag inte påstå att det är positivt utan snarare att det inte i sig är vare sig det ena eller det andra. Det får sitt värde och sin betydelse genom våra grundantaganden och värderingar om livet och döden. Vad som är rationellt i detta sammanhang är högst diskutabelt, vill jag påstå, åtminstone tentativt.

eff sa...

"Vattnet har stor betydelse för sjöfarten."

Anonym sa...

vi har funderat på att göra en liten sammanställning med motsv inom stadsbyggnade. KOm dock fram till att det fanns ett helt hav därute, för att dra ett annat möjligt uttalande...

Anonym sa...

jag garvade också ihjäl mig åt rubriken. TEMA: SJÄLVMORD

mina kompisar älskade den

mitt hopp att som psyk. få respekt har dött

/Linda