söndag, december 09, 2007

Småplock

Jag tycker om mina läsare för att ni röstar rätt i min första omröstning. På frågan Varför är det uräckligt när min pojkvän äter frukost samtidigt som jag jobbar? (inspired by) svarar
7% För att du är en hymfomanslampa.
27% För att han betingar tuggande till fittljud, vilket kommer orsaka problem nästa gång han ska ge dig oralsex.
30% Det bara är så.
34 % För att ni bor i ett miljonprogramsområde.


För övrigt är den här bilden, mailad till mig av min sambo, väldigt rolig. Sån där enkel, lättillgänglig det-är-roligt-för-att-det-är-sant-humor.


Apropå Ayn Rand. Nu ska jag be er om att göra en grej gratis, men det är för en kompis till mig som pluggar på Handels Rigafilial och är mycket närmare den Ayn Randska überkvinnan än de flesta av oss. Så hjälp en Ayn Randsk überkvinna - kryssa i ett formulär om shoppingvanor och IKEA. HÄR. Det tar fem minuter.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, Tanja. Den enkäten var inte OK. Undermålig frågekonstruktion (exempelvis påtvingade och ibland konstlade motiveringar för skalfrågor) och hur är det egentligen med kunskapen om ämnet och målgruppen när ett (anti?)alternativ talar om IKEA som "expensive"?

/Mattias

Anonym sa...

Svårt att sova -- Ayn Rand => :D

"34 % För att ni bor i ett miljonprogramsområde." => också :D

Gör som jag, flytta till Birkastan. Birkastan är det nya svart, vilket naturligtvis även gäller fittljud. Svart fitta låter bättre än betongfitta, så är det bara.

Kul att följa din utbildning förresten. Det låter som om ni har kommit till enkätmetodiken. Lovely.

Charlotte W sa...

Never. Skulle aldrig få för mig att hjälpa en Ayn Randsk überkvinna.
Men bilden var kul. :-D

Tanja Suhinina sa...

Mattias: Jag håller med om att en del av frågorna är off och det har jag skrivit till kvinnan bakom, men en hel del av underligheten beror på sammanhanget, alltså att bruden i fråga gör det här utifrån sitt lettiska perspektiv och de där balterna har en helt annan uppfattning om IKEA än en normal svensk. Det är roooligt med multikulti!

Alexander: Nope, inte min enkät. Jag är inte alls lika Ayn Randsk überkvinna som hon som ville att jag skulle sprida enkäten.
Jag läser genus nu och så ska jag läsa grupper nästa termin. Relevant till mina intressen.

Charlotte: Jag tror inte überkvinnan vet vem Rand är ens en gång, däremot är hon "drunk on the energy of sleepless nights"-typen.

louisep sa...

Hahahaha! Bilden är helt lysande kul. Missförstå mig rätt, jag älskar randtanten av en massa olika skäl, varav ett skäl faktiskt är att hur hon skriver är en historia för sig. Men det är en kärlek svår att förklara. Föreställ er gärna Cartman från SP och "those godamm hippies!"

Anonym sa...

<3 Cartman. "Respect my authoritaah!"

Genusvetenskapen kunde ha varit intressant, om det inte vore för tjejmaffian.

Tanja Suhinina sa...

Louise P: Vad vi än kommer att bråka om i framtiden så kommer vi nog vara eniga på att kärleken till Ayn Rand är svår att förklara.

Alexander: Vadå, jobbigt att du som vit man inte var den ende som fick uttala sig?

Anonym sa...

Vet du vad? Lustigt nog har jag faktiskt aldrig, så vitt jag kan minnas, varit med om att jag varit den ende som fått uttala sig. Snarare var det så att kursen (i min klass) genomsyrades av någon sorts politisk korrekthet med kvinnligt tolkningsföreträde.

För övrigt är jag åtminstone halvblatte och inte ett dugg etniskt svensk, så det beror på vad du menar med vit.