onsdag, november 28, 2007

Belinda Olsson + torrent

Är det någon som kan skaffa mig Belinda Olssons kolumn från dagens AB? Den heter ”Den lyckliga horan” finns inte bara hos Vecko-Revyn och ska enligt Anna Svensson omnämna mig och att det är äckligt att min pojkvän äter frukost när jag jobbar.

Jag och sambon vill verkligen veta varför det är äckligt.

Scannad, avfotograferad eller copypastad. Kommentera här eller maila till swussian(på)gmail.com eller nåt? PLZ?

PS. Fixed! Tack, Isabella!

Det relevanta:
I bland är hon telefonsexförsäljare i stället. Jag läste om en telefonsexsäljare som skrivit en bok om sitt telefonsex och vars pojkvän brukade sitta bredvid när hon snackade med kunder.

Hon hade lärt sig göra fittskvalpsljud med fingret i munnen. Där satt hon och sålde telefonsex medan pojkvännen åt frukost. Alltså, jag vet att man ska vara öppen för att alla har sina sexuella preferenser och bla bla bla och allt det där men kom igen. Det är ju uräckligt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Varså god...

”Den lyckliga horan” finns inte bara hos Vecko-Revyn

Visst, Vecko-Revyn kunde nyanserat sitt ”Hej, jag är en glad hora”-reportage i förra numret. Det som fick alla Sveriges prenumererande tonårsföräldrar att gå i taket. Men VR kanske bara hänger på rådande trend. Var och varannan dag är det ”Hej, jag är glad radhushora” i tidningarna. Medierna svämmar ju över av glada radhushoror. Vecko-Revyn kanske tänkte att om alla andra gör det, kan vi också berätta om de glada nät- student- och/ eller radhushororna.

Nu har chefredaktören bett om ursäkt. Jo, det var fel att inte problematisera prostitution. Det var för glamouröst bildval och rubrik.

Det får mig att fundera. Prostitution drar till sig väldigt mycket trasiga människor, i synnerhet kvinnor. Som missbrukar eller på andra sätt är utsatta. För att inte tala om att världen över säljs kvinnor och barn som sexslavar, dömda att leva under vidriga förhållande.

Det är verklighet. Och med tanke på att det ändå är skillnad på att köpa (eller sälja) en väska och en kropp så borde Vecko-Revyn ha problematiserat. Vi klubbar det. Jag röstar FÖR att problematisera och diskutera.

Men ska Vecko-Revyn straffas hårdast här för att de vänder sig till unga tjejer? Jag vågar påstå att det är ännu värre när till exempel kvällstidningarna kör sin ”jag är glad radhushora-vinkel”.

Därför att – håll i er nu – kvällstidningarna vänder sig ju till torsken. Det är ju ingen fjortisbrud som köper sex. Men en vuxen man gör det. Din granne eller min släkting. Din bror eller min tandläkare. De gör det uppenbarligen.

En och annan vuxen kvinna köper också sex. Och då är det ju väldigt bekvämt med reportage som visar upp en annan sida av prostitution. Som skiter i det deppiga och kör hårt på: GLAD HORA SÄLJER SEX NÄR BARNEN ÄR PÅ DAGIS. DET ÄR SKITKUL. JAG ÄR UTTRÅKAD OCH DET ÄR LÄTTA PENGAR OCH DET ÄR SÅ HIMLA MYSIGT. JAG ÄLSKAR ALLA TORSKAR. Tänk vad skönt för en torsk att läsa de där orden. Fatta att det värmer.

Alltid samma visa i kvällstidningsreportagen. En hel och ren kvinna utan minsta problem som bara råkar vara lite nymfo och vill tjäna extra pengar säljer sex. Hon bor i en svenneförort och hon bor i radhus och har man och barn och hon är läcker. Men fastkedjad av tråkigt vardagsliv i en radhuslänga. En nymfomanslampa i svennefängelse som får leva ut som prostituerad.

I bland är hon telefonsexförsäljare i stället. Jag läste om en telefonsexsäljare som skrivit en bok om sitt telefonsex och vars pojkvän brukade sitta bredvid när hon snackade med kunder.

Hon hade lärt sig göra fittskvalpsljud med fingret i munnen. Där satt hon och sålde telefonsex medan pojkvännen åt frukost. Alltså, jag vet att man ska vara öppen för att alla har sina sexuella preferenser och bla bla bla och allt det där men kom igen. Det är ju uräckligt.

Och den glada hela och rena totalt outnyttjade ickebarndomstraumatiserade radhushoran i svenneförorten, hon renar samvetet på läsaren. På torsken. Eller den där killen som kanske inte vågat ta steget ännu. Han kanske aldrig kommer våga ta steget. Bara önska någongång. Eller max göra det på fyllan i Asien. Han kanske mår bättre nu när han vet att de är glada. Att han inte skadar dem.

Eller så är Vecko-Revyns och kvällstidningarnas icke problematiserande av prostitution, ett sorts (trend)tecken i tiden: Allt går att berätta om, bara det förpackas glamouröst.

Nästa grej kanske blir: ”Ett svältoffers bekännelse: Jag älskar att vara hungrig.”

”Det är snyggt att vara smal, ju.”

”Jag är så trött på offerstämpeln.”

Perfekt inför jul eller i mellandagarna när vi fått ångest över att vi bara mumsar och mumsar och våra barn mumsar och mumsar och att vi precis fått hundra onödiga saker i julklapp. Skönt att veta då, att det inte gör nåt.

Tanja Suhinina sa...

TACK!

"Fittskvalpsljud", så bra!

Silme sa...

Jag förstår inte hur hon kom in på det i samanhanget. Det var som om hon bara ville säga det och sade det även om det inte passade in i övrig text. Eller?

Anonym sa...

Men det är väl bra att Belinda kan berätta för dig och din pojkvän vad som är äckligt och inte, det är ju inget ni själva kan bestämma. Glöm inte att ringa henne nästa gång du blir hungrig så du inte råkar äta något som egentligen är äckligt.

Hoppas att sarkasmen framgår...

Tanja Suhinina sa...

Silme: Jo, typ. För att episoden om mig och sambon handlar om att sexsäljande är äkklit, medan resten handlar om att torskar får gott samvete. Men det kanske finns ett samband, typ att torskarna får gott samvete för att vi här hemma är lika äkkliga som de?

Henrik Bergquist: Men vadå, det ÄR ju bra att hon förklarar, för jag fattar ju faktiskt inte själv.

P sa...

Belinda är lite skojig. Menar hon att partners inte får inta föda medan den andra partnern utför inkomstbringande arbete? Håjaja, då skulle världen vara mycket bättre.
Men for real liksom, det är ju inte som att han kedjade fast dig vid telefonen och pistolhotade dig samtidigt som han sålde din röst till andra män... hoppas jag :P

Charlotte W sa...

Äsch. Hwem orkar ta Belinda Olsson på allvar? Inte jag i alla fall.

Tanja Suhinina sa...

P: Nä, snarare satt jag i hans hem och pratade sex så han inte fick äta ifred. Stackarn.

Charlotte: Hon själv, förhoppningsvis.

Anonym sa...

Vilken underlig krönika. Vad försöker Olsson säga egentligen? Att fittor är äckliga?

Tanja Suhinina sa...

Svennebanan: Beats me. Hon kanske tycker att fittor är äckliga. Eller att frukost är äckligt. Eller att folk som pillar i munnen samtidigt som andra äter frukost...

John Eje Thelin sa...

"Det är ju uräckligt."

Hur gammal är Belinda? Tolv?