torsdag, januari 16, 2014

Rawr

Idag har DN publicerat en artikel om kurser för att bli manliga män som män kan gå. Jag är på dåligt humör idag, så jag har lovat att blogga och häckla. Förvänta er inget annat, de ska få sig en omgång av mitt hjärtas blodiga; jag ska håna mig proppmätt, jag är fräck som fan.
Men om män vågade leva ut sitt naturliga beteende, vågade leda och serva sin kvinna för att öppna hennes hjärta så skulle tillvaron bli bättre för alla, tror han.
Vadå serva kvinna, vadå öppna hennes hjärta? Är hon en bil? Ska hon opereras? Vad betyder dessa ord när man säger ihop dem? Hur undviker man män som försöker öppna upp mitt hjärta? Vad innebär det att öppna upp ett hjärta? Kommer alla dessa metaforer falla på plats? (Spoiler: nej)
– För att relationen mellan män och kvinnor ska fungera så måste det finnas en polaritet, säger Herman Ottosson. Utan polaritet blir relationen menlös och bara vänskaplig och så försvagas den sexuella gnistan.[...]För att behålla gnistan så måste mannen vara ”riktad” i sin energi, inte vara vek och initiativlös och låta kvinnan bestämma allt i hemmet och i sängen. 
[...] Nu håller han kurser för att lära andra män stå upp för sin råa kraft.
Det är överlag rätt mycket information om mannens fysikaliska egenskaper som man vet. Den är unipolär... monopolär? Nån kemist eller fysiker eller nåt, hjälp mig! I möte med motpolen frigörs energi (typ fussion, va?). Mannen har kraft och riktning, sånt räknade jag när jag läste mekanik, men vad betyder rå i det sammanhanget? Resistens? Nä, fan, så förvirrad var jag inte i KTH:s förlovade värld ändå sedan jag fick veta att kreplits är en enhet för tid och energi.
– Mäns syfte i livet är att ha en tydlig riktning, att förverkliga sig själva och att dela med sig av sin unika gåva till världen. Kvinnors syfte är att dela med sig av sitt hjärta och sprida så mycket kärlek som möjligt. Gör hon inte det kommer hennes liv förr eller senare att kännas meningslöst.
Damn fucking right att det är kvinnors syfte. Det har jag alltid sagt *ler poly*

Kan inte mannen stå upp i sin kraft och riktning så måste kvinnan ta på sig den manliga rollen. Hon tvingas att ta kommandot. Men hon kanske inte trivs med det och så börjar hon förakta mannen.

Eller så trivs hon kanske med det. Eller så trivs kanske inte han med den förväntade manliga rollen. Eller så vill hon kanske ha en utter och föraktar kanske mannen för att han inte plockar upp sina smutsiga strumpor. Kanske. Allt kan ju hända.

”Brutal mindfulness” kallar han det för.

Hahahahahhahahahahaha. Haha. Brutal. Mindfulness. Inte vanlig mindfulness. Nej, brutal. För att det är manligt. Så jävla medveten närvaro.

Det handlar inte om att mannen ska bestämma allt, utan om att många kvinnor tycker om att bli hållna, burna och förda – som i tango, menar Herman.

Som i tango. Tango. Kan de ens dansa tango? Är det ens lyft i tango?

– Jag var totalt ”pussy whipped”, som vi säger, i åtta år. Jag levde med en ganska stark, maskulin kvinna. Jag lämnade över alla beslut till henne. Och till slut tröttnade hon på mig och lämnade mig, berättar han.
Det är så trevligt av såna där manlighetsvurmare att använda sånt språk som får dem att framstå som osympatiska så man slipper bli besviken. Förstår kvinnan fullständigt, orka va ihop med nån som inte vill bidra till relationen fucking alls och inte lämna ut sig det minsta.

– Vi män är biologiskt programmerade att sprida vår säd och efter att vi kommit så förlorar vi intresset för kvinnan en stund, säger Herman. Därför rekommenderar jag att man som man inte ska få orgasm. Då behålls hettan.

Det har jag också alltid sagt *ler poly* Men okej, skämt åsido. Ska man leva ut sitt naturliga beteende, eller ska de låta bli? Nyligen skulle man ju följa sin naturliga natur, och gå en massa kurser för att vara biologiskt naturlig. Men nu ska man tydligen inte följa det man är programmerad för (hacka Matrix!!!).  Man får inte få sikta med sin manliga mansenergi. Då bibehålls hettan. Det är i alla fall adiabatisk process, det kan jag. Tror jag. Jag frågade min kille om vägledning. Nu fokuserar han sin manliga energi på att försöka lista ut vad fan jag menar.

– Jag har inte stött på så mycket motstånd utan blir ofta positivt bemött när jag pratar om det här. Men kanske är det de kvinnor som är i sitt maskulina jag, men egentligen vill vara i sitt feminina jag, som blir upprörda, tror han.

Jaså. Tror du det? Det är typ inte att folk blir upprörda över essentialism, polarisering, väldigt underlig tillämpning av termodynamikens satser, och idén om att man måste lära sig sin sanna natur. Och denna idé om att män vill leda och fatta beslut hela tiden, annars är det fel på dem. Och detta att jag som kvinna tydligen har både ett feminint och ett maskulint jag, men av nån anledning

– Många människor lever sina liv som sovande robotar. 

Do androids dream of electric sheep? Nä, allvar, kan grabben chilla med metaforerna? Nej. 

10 kommentarer:

Clara sa...

Jag undrar vad han skulle svara om någon berättade för honom att traditionen i Argentina är att alla, kvinnor som män, först får lära sig att följa tango. Sen, efter typ nått år så får de som vill lära sig att föra.

LouiseF sa...

Tom Cruise i Magnolia hehe.

Noémi sa...

Åh Majakovskij-referens <3

Annars, bästa inlägget! Precis vad jag behövde efter den där artikeln...

sara sa...

Åh herregud. Känner mig lite i chock över den här artikeln. Varje gång man tror att samhället ändå sakta är på väg åt rätt håll, så dyker det upp en mupp som motbevisar en.
Brutal mindfulness. Hahahahaha :D

Anonym sa...

Ja, va fan ska man säga om den där artikeln? Vilka märkliga snubbar, blir lite rädd... vad hände med idén om att ALLA mår bra av närvaro, motivation och engagemang, inte bara män?

Sam sa...

...och om det var så fruktansvärt onaturligt för den "maskulina kvinnan" att vara "mannen i förhållandet" - är det inte ganska imponerande att det ändå höll i åtta år då? Jag menar, är inte det ganska länge egentligen? Om det var så himla dåligt och fel borde det väl rimligen tagit slut efter typ tre veckor?

Sam sa...

...och om det var så fruktansvärt onaturligt för den "maskulina kvinnan" att vara "mannen i förhållandet" - är det inte ganska imponerande att det ändå höll i åtta år då? Jag menar, är inte det ganska länge egentligen? Om det var så himla dåligt och fel borde det väl rimligen tagit slut efter typ tre veckor?

Anonymus Maximus sa...

Det som sägs i artikeln i DN är så korkat att om man inte fattar att det är fel, är man för korkad för att begripa alla förklaringar.

Den faller så att säga under den mänskliga intelligenshorisonten. Likt en händelsehorisont går det inte att återvända därifrån.

B. sa...

Haha, vilken stolle! Jag läste också den där artikeln och jag undrade om det inte var något lurt på gång, att det skulle komma någon intressant twist på slutet. Men nej, Herman gör sitt bästa för att återuppväcka någon sorts stenålder som högst troligen aldrig har existerat. Essentialism i sin värsta skrud. Usch!

Emmisen sa...

åh jösses, att ni stog ut att läsa! jag drämde huvet i en vägg efter "leda sin kvinna" eller hur det stog, sen kunde jag inte läsa mer. och lika glad för det är jag, för jag läser artikeln hellre via tanjas kommentarer. HERREGUD. så enormt ignorant om historia, samhälle, sociologi! kön! hjälp! tjänar dom pengar på det här?