torsdag, juni 26, 2008

Snart inne igen?

Jag kom att tänka på en grej...

Skitbra inledning, Tanja! Börja alla dina inlägg så, vetja. Pucko.

Ääääniuäj, när jag var liten och läste tidningar för könsmogna människor verkade det vara värsta stora dealen att man skulle komma samtidigt. Det var ett vanligt ämne i artiklar med tips. I frågespalter fick man både råd för hur en simultanorgasm kunde uppnås och tröst om man inte kunde uppnå en sån. "Simultanorgasm" kunde frågespaltsledaren skriva "är inte så vanligt som media framställer det".

Ja, och ibland var det nån som skrev att hen och hens partner visserligen kom samtidigt ofta och lätt, men hen inte alls tyckte det var så jädrans häftigt, för hen ville ju kunna njuta av sin partners orgasm och det kunde hen inte göra när hen själv krampade och såg stjärnor.

Men nu när jag tänker efter har jag knappt sett simultanorgasm omnämnas under senare åren? Var det här nån sorts nittiotalsfluga? Eller har jag fel?

Intressant, för mig. Andra bloggar om: , , , , , , , ,

PS. Jag glömde att jag befinner mig i bloggosfären och här får man inte skriva om nittiotalet utan att dra upp någon YouTube-video och sucka om nostalgi. Så. Fixat.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har för mig att jag läst om det ett par gånger de senaste veckorna...

(Mycket vetenskaplig bevisföring, jag vet.)

Sara Ödmark sa...

Spontant håller jag med dig. All porr/erotiska texter/snusknoveller/sexspalter jag plöjde under de åren slutade på samma sätt. I gemensam explosion. Men nu känns det inte lika vanligt. Fast det har nog mer med att göra att jag inte alls konsumerar lika mycket av ovanstående nu som då.

Anonym sa...

Nog för att detta är något man matas med i media rätt mycket (som ung iaf) så är det aldrig något jag försökt att åstadkomma. Men av någon anledning så lyckas min flickvän och jag ganska bra med det ändå. Det var först när hon påpekade att vi var så "duktiga" och lyckades nästan varje gång som jag började fundera kring detta. Ibland kan det typ vara smidigt, men det är inte så speciellt som media målat upp det.

Angelica sa...

Haha, det stod jämt om simultanorgasmer i typ alla VeckoRevyn jag hade när jag var liten och VeckoRevyade. Simultanorgasmer och frågor om huruvida bortplockande av bröstbehåring (på kvinnor) orsakade bröstcancer. Och just det, sexnoveller skrivna av nån på RFSU, som alla högstadietjejer läste på rasterna. Those were the days.