lördag, maj 02, 2015

"Förresten är jag beredd att slicka dig tills du skriker"

Fick en fråga på min ask.fm och kände att jag skulle besvara den här också. Se det här som hur frågespalter hade sett ut om jag tilläts skriva svar i såna och saknade redaktör.

Apropå att vissa heteromän bara tänker på sin egen njutning, medan det är mer sällsynt att de anstränger sig för kvinnans skull. Om en heteroman är av det senare slaget, bör han då informera om det? Hur? Ska han säga på första fikadejten "Förresten är jag beredd att slicka dig tills du skriker"?

Klart man kan informera, men det kan ske på olika sätt. Sättet du föreslår fungerar säkert ibland, men jag hade personligen sannolikt reagerat på formuleringen.

Som jag vunnit på lotto
Skulle du säga "jag är beredd att vinna en miljon på Triss"? Nä. Hur skulle du formulera dig om en mille på skraplott? Så tycker jag att du ska formulera dig om önskat fittslickeri. Vill du sälja in dig som en person som gärna ger oralsex så ska du nog formulera det som nåt enbart kul och positivt, inte nån drake du kan offra dig att besegra för partnerns skull. Dessutom ska du inte uttrycka dig som att du räknar med det. Det är väl f ö ett rätt bra sätt att uttrycka saker om sex även i etablerad relation.

Sen är det ju såklart den här grejen med att om det här är första dejten så känner du inte personen så väl. Att berätta vad man vill göra sexuellt med främlingar är inte alltid populärt, och riskerar att hamna i sexuella trakasserier om det blir riktigt illa. Sen vet du ju inte ens om personen ifråga vill ha fittan slickad. Hen kanske ogillar det. Hen kanske inte skriker när hen njuter?

Hade nån jag inte kände sagt det till mig hade jag snarare sett det som ett varningstecken på att han är en sån som slickar tre slick och sen vill ha fontänorgasm, medalj, tacksamhet, och twitteromnämnande som feministisk man. Att det handlar om bekräftelse och att jag ska prestera detta.

Men frågan är - vad är det du egentligen vill förmedla? Att du vill just slicka titta, eller att du är en lyhörd partner som vill ha bra och ömsesidigt givande? Det är ju sannolikt den här diskussionen som allt började med, och där låg fokus på annat. Alltså om att kunna förstå, relatera till, hur det känns att ständigt förväntas ha sex som man inte kommer av. Den här frågan låter som att fokuset är på att förmedla att man vill anstränga sig för sin partners njutning. Om man med "anstränga sig" menar göra sexgrejer som man själv inte får maximal orgasm av precis där och då. Jag är lite tveksam till just det ordet, men gillar samtidigt att man erkänner att det är ansträngande att ha bra sex. Precis som allt annat om man ska vara bra på det. Jamen, hur som, såhär kan du visa att du är pepp på att anstränga dig för din partners njutning och ha samspelande sex (hädanefter refererat till som "bra sex" för enkelhets skull). Vi har inte hela listan, men några tips!

Bästa prediktorn för framtida beteende är tidigare beteende. Ligg bra med folk, och hoppas att ryktet sprider sig. Det är också lättare att bete sig som en person som ligger bra om man är en person som ligger bra.

Var sexpositiv när du pratar. Fördöm inte sexuella praktiker bara för att du inte gillar dem. Inte ens sådär "å, rimming är ju jättestor trend nu, inte för att det är min grej", om ingen frågat dig om huruvida det är din grej. Uttryck inte att vissa sexaktiviteter gör en till en bättre eller sämre människa. Detta kanske kan vara svårt på en första dejt. I många fall har man dock umgåtts i samma kretsar innan man försökt sig på dejta. Så var alltid sån. Dels för att framtida partners ska fatta att du är bra ligg. Dels för att det är typ allmänt bra att inte fördömas folks sexualitet, och att inte koppla sexualitet till värde som människa.

Vill du visa att du är lyhörd och generös med din uppmärksamhet och ditt intresse? Visa det i hur du pratar. Visa intresse för vad dejten berättar. Låt samtalet utvecklas fritt med bådas bidrag istället för att ständigt byta ämne till det du tycker samtalet borde handla om. Lyssna engagerat även när nåt inte är jätteintressant.

Visa att du är lyhörd på samtycke och icke-samtycke. Du kanske initierar nåt lekfullt och på skoj, men tycker inte din dejt att det är skoj så fortsätt inte. Här är ett exempel:
Dejt: ...jag har så mycket spindelfobi!
Du: *retas* bla bla stora spindlar bla bla *lol cocky funny*
Dejt: Alltså, sluta det är obehagligt
Du: bla bla STOORA SPINDLAR bla bla
Dejt: Alltså, lägg av!
Var borde du slutat prata om stora spindlar om du vill framstå som lyhörd? Ja, allra senast efter att dejten säger ifrån för första gången. Och allra helst så fort du vet att dejten har spindelfobi. Det här kanske låter som en självklarhet men folk är väldigt duktiga på att köra över gränser när de ska vara lekfulla. Tagga ner detta. Ja, gränsöverskridande är väldigt äventyrligt och bad, och en hel del tycker det är attraktivt. Hitta andra gränser att gå över lekfullt än din dejts. Hoppa över ett staket eller nåt.

Visa att du är beredd att låta saker utvecklas lite som det blir, efter det som känns bra i stunden. Du kan kanske inte här och nu visa din dejt att ditt heterosex inte måste följa mall 1A och sluta när mannen får orgasm. Men du kan kanske visa att du kan läsa av stämningen i ett samtal, eller ett fika, utan att du absolut måste prata klart om ett visst ämne. Du kan visa att du är lyhörd på din dejt och din omgivning och agera utifrån det. Ser din dejt ut att frysa? Gå in nånstans istället för att promenera vidare. Eller ge hen din halsduk. Har ni inte varit inne i det här huset ni just går förbi som ser spännande ut? Gå in. Vill din dejt råna en bank? Råna inte bank, du måste faktiskt också sätta gränser.

Bra sex börjar inte när ni är nakna i en säng. Det börjar långt tidigare. Så vill du utstråla att du är bra ligg så får du ta och vara bra från första början. När börjar sex? Fan vet jag. Flörtiga ord. Blickar. Första kyssen. Att ni är nakna i en säng. Det är aldrig för tidigt att börja utstråla att man är pepp på att ligga i allmänhet, och att man är lyhörd och engagerad.

Tycker du att detta låter som en repris av min raggningsskola från 2010? Jamen, det är för att den är jättebra.

Hoppas att det var till någon hjälp.

2 kommentarer:

Johanna Sjödin sa...

Jag vet inte hur andra skulle reagera på det, men jag undviker att ha sex med personer som säger saker i stil med att de kommer att slicka mig i timmar tills jag skriker eller kommer eller påstår att jag inte kommer att ångra mig om jag har sex med dem. Personer som framställer det som att de naturligtvis vet hur just jag fungerat sexuellt har jag noll förtroende för, det signalerar inte lyhördhet, på sin höjd att personen tänker göra något som fungerade med någon annan. Inte heller har jag något förtroende för de som säger att de slickar i timmar, det framstår som en raggningsreplik som inte har något med verkligheten att göra. Det finns personer som gillar att slicka fitta i timmar, de brukar inte göra någon grej av det, är min erfarenhet. Jag blir dessutom avtänd av den sortens självsäkerhet. Inte heller är det roligt att ångra sex kommer på tal och indirekt framställa det som normen att kvinnor som har sex med män brukar ångra sig, men att man själv är en så fin kille att personer hälsar på en på stan efteråt.

Så glad att jag hittat hit sa...

Det finns inget mer avtändande än heterokillar som skryter om hur mycket de älskar att slicka fitta. För det första är det som Johanna är inne på ett tecken på extrem brist på lyhördhet att utgå från att man vet hur alla kvinnor fungerar.

Alla kvinnor tycker liksom inte att det skönaste som finns rent fysiskt är att få sin fitta slickad, tänk om alla heteromän kunde fatta det en gång för alla!!!

Den hör typen av killar skryter gärna om hur mycket de har kvinnans njutning i fokus. Visst stämmer det - om kvinnan själv njuter mest av allt av just det de själva tycker är sexigast - många killar blir ju extremt upphetsade av att slicka fitta.

Men vore de lika entusiastiska om kvinnan de försöker ragga upp replikerar - Vad bra att du har min njutning i fokus. Men jag njuter inte alls mest av att få min fitta slickad utan av att få ligga och gnugga mig mot din penis eller ditt lår utav att få ligga i ditt knä och bli smiskad samtidigt som du pillar med
handen innanför trosorna/ annan valfri aktivitet det finns kvinnor som njuter av.

Det tvivlar jag starkt på. Prioriterandet av kvinnors njutning stämmer i många fall enbart om det är just fittslickning kvinnor njuter mest av.

Sedan har vi den fåniga föreställningen om att alla kvinnor skriker högt när de kommer. En tramsig porrmyt som killar verkar vilja reproducera för att få ett kvitto på hur jävla duktiga de är.

Och till sist synen på sex som en prestationsgrej, något som verkar vara typiskt manligt.

Det finns ju rätt många kvinnor där ute som blir lika upphetsade av att suga kuk som många mån blir av att slicka fitta. Men ändå en stor skillnad.

1. Fler kvinnor verkar vara medvetna om att det faktiskt finns killarsom inte alls tycker att det skönaste som finns är att bli avsugen, och detta oavsett hur "duktiga" de är på att suga av.

2. Fler kvinnor verkar vara befriade från fåniga porrmyter om att män alltid skriker högtnär det blir tillräckligt skönt , för att inte tala om att de ska göra märkliga akrobatiska övningar hur otränade de än är. (Jämför killars fixering vid att få upp en kvinna i brygga)

För övrigt finns det rätt många, även bland de som gillar att bli slickade som enbart skulle tycka det var smärtsamt och obehagligt att bli slickade flera timmar i sträck och ryser vid blotta tanken.