lördag, april 23, 2011

Om att utgå från att det inte finns svarta på studentfester

Läste en bra krönika om slavauktionen. Det fanns ett stycke jag fastnade särskilt för:

Vad man alla gånger kan säga är att tilltaget visar på en obehaglig aningslöshet. Att de som sminkade upp sig självklart utgick från att det inte skulle finnas några svarta personer på djungelfesten.

De utgick också från att deras lilla maskerad skulle gå hem där, bland likar, i en miljö där alla skulle fatta att hela slavspektaklet bara var på skoj, liksom.

Det påminner mig om en grej jag gjort med PQ. Sååååklart. Förra veckan ordnade jag och några andra fantastiska en förfest med 50-talstema till konserten. Konserten handlade en del om "det var bättre förr", så vi ställde till med ett fenomenalt förr, så glättigt vi bara kunde åstadkomma. Men på insidan av de vikta menyerna som stod på borden fanns en liten text om hur det var förr och hur det är nu. Som inte bara ifrågasatte det här med hur kul det var förr, utan dessutom hade en del att säga om att vi inte ska vara så nöjda med nu heller. Där stod bland annat följande:

Jag var nöjd, kan jag säga. Jaaa ba snärt!

Jag ifrågasatte dessutom om det verkligen är bättre att kvinnor dominerar på högskolor än när män gör det.

Jag kollade faktiskt i förväg om det skulle komma några svarta, men jag chansade fortfarande liiiite. Läs även andra bloggares åsikter om